Pernahkah anda menghidu keju dan baunya seperti bau ketiak ataupun kaki? Sesetengah keju dihasilkan melalui proses campuran bakteria. Bakteria ini akan menghasilkan rasa tersendiri yang enak bagi sesetengah orang.
keju hasil bakteria ketiak
Sebuah pusat kajian di Amerika telah pun menghasilkan keju daripada bakteria dari ketiak, kaki dan pusat perut. Keju tersebut berjaya dihasilkan kerana sememangnya, bakteria daripada keju asli memang mempunyai persamaan dengan bakteria daripada tubuh badan manusia.
keju dari bakteria pusat perut
Walaupun keju ini boleh dihasilkan mengunakan bakteria daripada ketiak, adalah tidak digalakkan untuk anda mencuba di rumah. Ini adalah kerana, sesetengah orang mempunyai bakteria pada ketiak yang menyebabkan keracunan makanan.
Cara menghasilkan keju daripada bakteria ketiak
Di Perancis, mereka gemar memakan keju yang berulat. Malah mereka akan makan keju tersebut bersama-sama ulat yang masih hidup.
Keju Casu Marzu (maggot cheese)
Bagaimana pendapat kamu? mahu mencuba keju perisa ketiak?? ewwwww.....
No comments:
Post a Comment